Pinus

Fyrretræer

Bonsai pasning og vedligeholdelse

Fyrretræer er særligt populære som Bonsai, og mange mennesker betragter dem endda som de mest typiske Bonsai. Fyrretræer er stedsegrønne nåletræer harpikstræer med nåle, der vises i bundter på to til fem.

Bonsai video
PASNING

Fyrresorter

De to velkendte fyrresorter, der producerer to vækster om året, er begge fra Japan og vokser nær kysterne. Storme brækker ofte deres nye stearinlys af i juni, og træerne er godt tilpasset til at producere en anden skylning bagefter. Den japanske sorte fyrretræ er et stærkt træ med lange, mørkegrønne, hårde nåle i klynger af to. Den vokser mere eller mindre tæt ved havet. Den japanske røde fyrretræ er mere delikat og slank, har blødere, tyndere parrede nåle og ligner skovfyr. Den vokser lidt mere op ad bakke fra kysten. To røde fyrretræer: Japansk sort fyrretræ (Pinus thunbergii) og japansk rødfyr (Pinus densiflora).

Fyrresorter med kun én Vækstflush kommer fra bjergene eller er i det mindste tilpasset barske forhold og korte vækstperioder. Den japanske hvidfyr (også kaldet femnålet fyr) er en bjergplante med bløde nåle i klynger af fem. Det er mere feminint i designet og findes i høje bjergområder. Det podes ofte på sort fyrre rodsystemer for mere stabil vækst. Dværgkultivarer af Hvidfyr omfatter Zuisho, Kokonoe og Myojo. Skovfyren vokser over hele Europa og endda i Sibirien. Den har tynde parrede nåle, som kan vrides lidt, og barken i den øverste del af stammen er ofte rødlig. Ponderosa Fyr er hjemmehørende i det vestlige Nordamerika og Rocky Mountains. Det er et højt træ med meget lange nåle i klynger af tre. Barken på gamle Ponderosa Fyrs har gule til orange eller endda lyserøde plader med sorte sprækker. Bjergfyren er hjemmehørende i europæiske bjerge og danner ofte nedsænkede buske på grundfjeldet nær trælinjen. Den har korte, stærke, mørkegrønne, parrede nåle og en mørkebrun bark. Dens træ er meget fibrøst og harpiksholdigt. Endelig vokser Pinus aristata (Bristlecone Fyr, rocky mountain Fyr) for det meste i Colorado og New Mexico. En skyllefyr: Japansk hvidfyr (Pinus parviflora), skovfyr (Pinus sylvestris), Ponderosafyr (Pinus ponderosa) og bjergfyr (Pinus mugo, or Mugo pine).

Retningslinjer for pasning af fyrretræer med to skylninger

Generel info

Det er vigtigt at forstå, hvor vores fyrresorter lever i naturen, og hvilke egenskaber de har, for at vide, hvordan man behandler dem korrekt som et bonsaitræ. De japanske sorte og røde fyrretræer kan miste deres første vækst og noget af deres løv på grund af storme, som ofte opstår tidligt eller midt på sommeren i Japan. Bagefter kan de ret hurtigt frembringe endnu en vækst, som modnes til efteråret. Denne hændelse kan kopieres af Bonsai-kunstneren for at opnå kortere nåle på mere kompakte skud og ekstra forgrening. Men det er nødvendigt, at vækstsæsonen er lang nok til, at anden skylning kan udvikle sig fuldt ud.

Placering

Placer fyrretræet bonsai udenfor i fuld sol. Dette hjælper med at udvikle den første og anden vækst og bidrager til at reducere nålestørrelsen (nåle bliver længere, hvis træet ikke får nok sollys). Fyrretræer er meget hårdføre, men skal stadig beskyttes om vinteren, når de plantes i containere.

Vanding

Pas på ikke at overvande, da bonsai fyrretræer ikke kan lide permanent fugt. God dræning er påkrævet. Beskyt træerne mod overskydende regn, mens den anden skylning udvikler sig, fordi meget vand vil få nålene til at vokse længere end nødvendigt. Fortsæt med at læse om vanding af Bonsai.

Gødning

Gød svage træer året rundt, så længe temperaturerne ikke falder for lavt. Gød sunde træer fra det tidlige forår (marts) til forsommeren, indtil stearinlysene er skåret. Fast organisk gødning bør påføres mindst tre gange med 4 ugers mellemrum før aflysning. Stop derefter med at gøde, indtil den sekundære stearinlysvækst er hærdet. Gød igen fra tidligt til sent efterår.

Beskæring og snøring

Fjern stearinlysene i begyndelsen til midten af sommeren på sunde træer, og efterlad kun en lille stub på ca. 1/4" (6 mm) med et par nåle. Skær spidsen af ​​hvilende knopper af for at aktivere deres vækst. Om efteråret, efter anden vækst er modnet, fjern overskydende skud. Hvor mere end to vokser fra samme punkt, vælg to, der vokser sideværts og i den ønskede retning, danner en v-form og har samme styrke. Fjern de andre. I stærke dele af træet plukker overskydende gamle nåle for at balancere træets vækst Fortsæt med at læse om beskæring af bonsaitræer. Fortsæt med at læse om beskæring af Bonsai.

Led fyrretræerne fra tidligt efterår til tidligt forår, eller lige efter lysbeskæring i begyndelsen til midten af sommeren.

Ompotning

Ompotning udføres bedst om foråret, lige efter at knopperne begynder at svulme op. Fortsæt med at læse om ompotning af Bonsai.

Formering

Fyrretræer kan formeres fra frø eller ved podning. Nogle kan være airlayered.

Skadedyr og sygdomme

Fyrretræer kan blive påvirket af bladlus, spindemider, skæl eller larver. Nogle gange bliver de også angrebet af svampesygdomme og rodråd. I så fald skal der bruges specifikke pesticider, og det anbefales at få hjælp fra en ekspert i denne situation, fordi fyrretræer kan dø hurtigt fra det øjeblik, det første sygdomstegn bliver synligt. Men hvis fyrretræer placeres i en solrig position og passes ordentligt, har de en tendens til at være meget sunde. For mere detaljeret information om disse teknikker, se vores Bonsaipasning sektion.

Retningslinjer for pasning af fyrretræer med én skylning

Generel info

I modsætning til ovennævnte fyrresorter vil de fleste andre fyrretræer kun producere én vækst hvert år. Det kan være fatalt at fjerne alle deres stearinlys, så de skal behandles anderledes. Inkluderet i denne kategori er Hvidfyr, Scots Fyr, Ponderosa Fyr og Mountain Fyr.

Placering

Stil fyrretræet udenfor i fuld sol. Dette understøtter sund vækst og hjælper med at reducere nålestørrelsen (nåle bliver længere, hvis træet ikke får nok sollys). Fyrretræer er meget hårdføre, men bør stadig beskyttes om vinteren, når de plantes i containere.

Vanding

Pas på ikke at overvande, da bonsai fyrretræer ikke kan lide permanent fugt. God dræning er påkrævet. Beskyt træerne mod overskydende regn, mens skuddene udvikler sig, fordi meget vand vil få nålene til at vokse længere end nødvendigt. Fortsæt med at læse om vanding af Bonsai.

Gødning

Gød svage træer året rundt, så længe temperaturerne ikke falder for lavt. Sunde træer gødes fra det tidlige forår til det sene efterår.

Beskæring og snøring

Aflange stearinlys af single-flush fyrretræer bør afkortes til en passende og jævn længde fra sent forår til tidlig sommer. Hvis der er mere end to stearinlys på samme sted, kan du allerede skære alle undtagen to af. Om efteråret kan du fjerne overskydende skud, hvis du ikke har gjort det om foråret. Hvor mere end to vokser fra samme punkt, skal du vælge to, der vokser sideværts og i den ønskede retning, danner en v-form og har samme styrke. Fjern de andre. I stærke dele af træet plukkes overskydende gamle nåle for at balancere træets vækst. Fortsæt med at læse om beskæring af Bonsai.

Led fyrretræerne fra det tidlige efterår til det tidlige forår, eller lige efter at stearinlys er forkortet i begyndelsen til midten af ​​sommeren.

Ompotning

Det er bedst at omplante om foråret, lige efter knopperne begynder at bevæge sig. Du kan også omplante fyrretræer i sensommeren eller det tidlige efterår, når temperaturerne ikke er så høje længere, men der er stadig tid nok til, at træet kan gro fine rødder igen inden vinteren. Fortsæt med at læse om ompotning af Bonsai.

Formering

Fyrretræer kan formeres fra frø eller podning. Nogle kan være luftlag og nogle kan endda dyrkes fra stiklinger (Zuisho Hvidfyr for eksempel).

Skadedyr og sygdomme

Pinus Bonsai kan blive ramt af bladlus, spindemider, skæl eller larver. Nogle gange bliver de også angrebet af svampesygdomme og rodråd. Der skal i så fald bruges specifikke pesticider, og det anbefales at få hjælp fra en ekspert i den situation, fordi fyrretræer kan dø hurtigt fra det øjeblik, det første sygdomstegn bliver synligt. Men hvis fyrretræer placeres i en solrig position og passes ordentligt, har de en tendens til at være meget sunde. For mere detaljeret information om disse teknikker, se vores Bonsaipasning sektion.

Generel information om Fyrre Bonsai

Barken på ældre fyrretræer bliver skællende eller skællende. Fyrretræer kan vokse i mange forskellige former i naturen og kan derfor formes i næsten alle kendte Bonsaistile. For at behandle hver fyrreart efter dens natur, er det nødvendigt at vide, om den kun producerer en eller to skylninger af vækst i vækstsæsonen. Fyrresorter med to skylninger kan aflyses i forsommeren for at producere en anden skylning med kortere stearinlys og mindre nåle. Fyrresorter med kun én Vækstflush må ikke aflyses, fordi det ville skade dem, men lysene kan vælges og forkortes. Hvis du har brug for hjælp til at identificere dit træ, så tag et kig på vores Bonsai-identifikationsguide.

Fortsæt med at udforske

Gødskning

Gødskning

Lær hvordan du gøder dit træ

GØDNING AF BONSAI
Træsorter

Træsorter

Find sortspecifik information om dit træ

POPULÆRE TRÆSORTER
Ompotning

Ompotning

Sådan omplanter du dit træ

OMPOTNING AF BONSAI