Indkøb af
Bonsai

Det du skal være opmærksom på, når du køber en Bonsai

De fleste Bonsai-entusiaster startede deres hobby med en færdiglavet Bonsai, oftest indkøbt i en Bonsaibutik eller modtaget som gave. Selvom du ikke vil opleve det sjove ved at skabe dit eget træ, så er det en god måde at komme i gang og få en fornemmelse af den grundlæggende pasning af en bonsai. Når du først bliver begejstret for Bonsai, kan du til sidst lære at skabe dem selv.

Indkøb af en Bonsai video
KØB EN BONSAI

Hvor kan jeg købe en bonsai?

De fleste store havecentre sælger billige bonsai, selvom disse ofte er af tvivlsom kvalitet. Hvis du ser godt efter, så kan du nogle gange finde noget god materiale disse steder. Mange specialiserede (online) Bonsaibutikker sælger også færdiglavede Bonsai, dog til lidt højere priser. Hvis du er interesseret i at læse mere om hvad en Bonsai koster, så se vores artikel om "hvad koster en Bonsai?". I resten af denne artikel vil vi diskutere nogle ting, du skal huske på, når du indkøber en bonsai.

Indendørs Bonsai
Indendørs Bonsai; en Ficus, Carmona og kinesisk elm. Disse er alle velegnede til at opbevare i din stue, så længe du placerer dem et meget lyst sted, gerne lige foran et sydvendt vindue.

Hvad skal man kigge efter?

Nogle grundlæggende råd til at købe Bonsai:

  • Køb et træ, der passer til det sted, hvor du har tænkt dig at sætte det; kun indendørs (subtropiske) træer vil klare sig godt indendørs, ligesom udendørs træer kun vil klare sig godt, når de placeres udenfor (se listen over anbefalede sorter nedenfor)
  • Med teknikker som beskæring og snøring vil du være i stand til at ændre plantens form, men normalt er stammen og roden (nebari) fikseret. Når du køber et træ, skal du sørge for at vælge et træ med en stamme, der tiltaler dig.
  • Start ikke med at købe en træsort, der er svær at passe; det anbefales for begyndere at starte med et træ, der er let at pasning. Tjek vores træsortsguider eller spørg før du køber et træ!
  • Glem ikke at spørge, hvilken træsort du har købt; det er vigtigt at finde oplysninger om, hvordan man pasningr det korrekt.
  • Sørg for at vælge en sund plante, der viser kraftig vækst.
  • Tjek skåln for skader.

Vælg dit træ

Som nævnt ovenfor er det vigtigste at huske på, når du køber et Bonsai, hvor du vil placere dit træ. Når du har til hensigt at holde den inde i din stue, skal du vælge en indendørs Bonsai (som en Ficus, Jade eller Carmona). Hvis du har til hensigt at placere dit træ udendørs, er dine muligheder langt større; populære og sikre valg er Junipers, Maples og Elms. Vi anbefaler disse træsort til at starte med:

Udendørs bonsai
Udendørs Bonsai; en enebær, fyrretræ og japansk ahorn. Disse sorter er stærke og vil klare sig godt, når de placeres udendørs, året rundt.

Fortsæt med at udforske

Gødskning

Gødskning

Lær hvordan du gøder dit træ

GØDNING AF BONSAI
Træsorter

Træsorter

Find sortspecifik information om dit træ

POPULÆRE TRÆSORTER
Ompotning

Ompotning

Sådan omplanter du dit træ

OMPOTNING AF BONSAI