Placering
af din Bonsai

Placer dit træ på det rigtige sted

Det kan være svært at bestemme, hvad det optimale sted at placere dine Bonsai er. Også her er der flere faktorer, som fx lokalt klima, tid på året osv., som bør tages i betragtning. Men det afgørende er træsorten, og i særdeleshed; om din Bonsai er et indendørs eller et udendørs træ.

Placering af Bonsai video
INTRODUKTION TIL BONSAIPASNING

Indendørs placering af Bonsai

Det eneste sted, hvor en Bonsai vil kunne klare sig forholdsvis godt, er lige ved et sydvendt vindue, fordi der er masser af lys. Dette er afgørende for dit træs sundhed. Når den placeres blot et par meter væk fra et vindue, vil lysintensiteten falde betydeligt, hvilket bremser væksten og i sidste ende dræber din Bonsai. Dette gælder for de fleste huse eller lejligheder.

Indendørs Bonsai er normalt subtropiske træsorter, som fx Ficus eller Carmona, hvilket betyder, at de også har brug for en relativt høj luftfugtighed. Det vil hjælpe at placere din Bonsai på en fugtighedsbakke. Placer dit træ indendørs et sted med en konstant temperatur hele dagen. Fortsæt med at læse om indendørs bonsai her, eller brug guiden Identificer min bonsai til at bestemme din træsort. Du bliver nødt til at vide, hvilke træsorter du præcis har, for at optimere dens pasning.

Indendørs bonsai træer
Populære indendørs træsorter er fx; ficus, carmona og kinesisk elm.

Placering af udendørs Bonsai

Afhængigt af hvor du bor, skal de fleste træer placeres udendørs året rundt. Årscyklussen er afgørende for de fleste træers sundhed. Hvis du overbeskytter dit træ i vinterhalvåret, så vil dit træ svækkes over tid. Sørg derfor for at fastslå, hvilke træsorter du har og slå op i pasningsvejledningen her på vores hjemmeside.

En god tommelfingerregel er; at placer udendørs Bonsai på et lyst sted med masser af lys. Hvis dine somre er særlig varme, vil det være gavnligt for dine træer at give eftermiddagsskygge. Om vinteren vil du muligvis skulle beskytte dine træer, læs mere om Overvintring her. Fortsæt med at læse om udendørssorter her, eller brug Identify my Bonsai guiden til at bestemme din træsort.

Udendørs bonsai
De mest populære udendørs træer er; enebær, fyr og ahorn.

Fortsæt med at udforske

Gødskning

Gødskning

Lær hvordan du gøder dit træ

GØDNING AF BONSAI
Træsorter

Træsorter

Find sortspecifik information om dit træ

POPULÆRE TRÆSORTER
Ompotning

Ompotning

Sådan omplanter du dit træ

OMPOTNING AF BONSAI