Pasning
af Bonsai

Pasning og vedligeholdelse af Bonsai

At passe en Bonsai er ikke nær så svært, som det kan se ud til. Men da bonsai er plantet i små skåle, så er der et par grundlæggende retningslinjer for placering, vanding og ompotning af dine træer, som bør følges.

Pasning og vedligeholdelse af Bonsai video
INTRODUKTION TIL PASNING AF BONSAI


Avanceret Bonsai pasning

Ompotning

For at forhindre din Bonsai i at blive skålbundet, samt i sidste ende at sulte ihjel, er det afgørende at omplante regelmæssigt. Et træ bliver skålbundet, når det opbruger alle de tilgængelige næringsstoffer i jorden, og rødderne vokser til skålens indvendige kanter (og i nogle tilfælde ud af skålen. På grund af mangel på plads og næringsstoffer holder træerne op med at vokse, og hvis der ikke bliver gjort noget, så dør det helt sikkert med tiden. Ompotningen vil forsyne træet med de næringsstoffer, det har brug for, for at vokse, blomstre og leve et sundt tilværelse.

Jordblanding

Det er af afgørende betydning at bruge den rigtige jordblanding til dine Bonsai. Jord er vigtigt for at forsyne dine træer med næringsstoffer, men det skal også dræne ordentligt. Derfor bør du sørge for jord, som tilstrækkeligt kan give luftning og holde på vandet. De fleste online Bonsaibutikker tilbyder færdigblandet jord. til gengæld kan du selv forberede din egen jordblanding og på den måde spare penge, samt have kontrol over den nøjagtige blanding til netop din træsort.