Smukkeste
Bonsai

Top 10: De smukkeste Bonsai

Selvom dyrkning af bonsaitræer er en hobby, der praktiseres af mange mennesker rundt om i verden, er dens asiatiske oprindelse stadig indlysende. Ikke overraskende er de mest imponerende træer at finde i samlinger af berømte japanske mestre.

Prisvindende Bonsai-video
PRISVINDENDE BONSAI

Vi har sammensat en liste over ti fantastiske træer, der er unikke i deres skønhed, balance og realisme. Disse træer vil hjælpe dig med at værdsætte denne gamle og fascinerende kunst! De ti træer er ikke bestilt på nogen måde.

(#1) Et 800 år gammelt Bonsai ved Shunkaen, af Kunio Kobayashi

Kunio Kobayashi Bonsai Shunkaen

Et bemærkelsesværdigt træ, som er kendt for sin ekstremt høje alder; træet siges at være over 800 år gammelt, et af de dyreste bonsaitræer! Dens ejer, mester Kobayashi, er en af de mest kendte Bonsai-kunstnere i verden og har vundet den prestigefyldte premierministerpris i Japan fire gange. Hans have, Shunkaen, ligger i Tokyo og er åben for besøgende.

(#2) Goshin "åndernes beskytter", af John Naka

Goshin Bonsai by John Naka

Goshin ("åndens beskytter") er en Bonsai skabt af John Y. Naka. Det er en skovplantning af elleve Foemina Junipers, hvoraf den tidligste Naka begyndte at træne i Bonsai i 1948. Naka donerede den til National Bonsai Foundation i 1984, for at blive vist på United States National Arboretum; det har været der lige siden.

(#3) Lille Bonsai; et Shohin-træ af Morten Albek

Shohin af Morten Albek

En smuk Rockspray Cotoneaster (Cotoneaster horisontalis). Dette er et billede taget i foråret; træet blomstrer om sommeren og har små røde bær om vinteren. Træet er kun 10 cm højt og er plantet på en miniatureklippe. Skåln er lavet af John Pitt, en berømt keramiker. Træet er omkring 20 år gammelt på billedet og har været under træning i omkring et årti.

(#4) Pinus Silvestris, af Stefano Frisoni

Pinus Silvestris

Dette træ er bemærkelsesværdigt realistisk, en karakter, der værdsættes højt for Bonsai. Som du kan se, er bladpuderne meget tætte, som var det skyer på himlen.

(#5) Træer i kinesisk stil; et Penjing-landskab af Yee-sun Wu

Kinesisk penjing landskab

Dette vidunderlige kinesiske landskab tilhører Man Lung-kollektionen i Hong Kong. Træerne er kinesiske fugleblommer (Sageretia Theezans) og udgør tilsammen et meget realistisk landskab. I kollektionen er Ficus bonsai også populære. I dette landskab er træerne, klippen og miniaturefigurerne placeret på en lavvandet rektangulær skål (lavet af marmor), som igen vises på et antikt bord.

(#6) Blomstrende bonsai, af Wolfgang Putz

Blomstrende Bonsai

Dette træ er en Azalea-art på kun 5" (14cm) høj. Billedet er taget i det sene forår / forsommeren, det øjeblik hvor Azalea-træer blomstrer (kort tid, men meget levende!). Træet er plantet i en japansk skål. Vi har også en blomstrende Bonsai Top 10-artikel.

(#7) Brasiliansk regntræ af Budi Sulistyo

Pithecellobium, brasiliansk regntræ Bonsai

Dette træ er dyrket fra en lille stikling og resultatet ovenfor er et billede taget 12 år senere. Det brasilianske regntræ, der er hjemmehørende i Central- og Sydamerika, betragtes som et af den tropiske verdens smukkeste og også et af de mest populære Bonsai-emner.

(#8) Mame Bonsai display, af Morten Albek

Shohin display

En Bonsai-display (eller i dette tilfælde en Mame- display) består normalt af et centralt træ, en rulle og en accentplante. Sammen skaber disse genstande et kraftfuldt billede, ofte en fejring af den aktuelle sæson.

(#9) Japansk ahorn (Acer palmatum), af Walter Pall

Acer Bonsai af Walter Pall

Et af de mest berømte Bonsai, der tilhører samlingen af en europæisk Bonsai-kunstner (Walter Pall), dette træ er utrolig fint og realistisk. Ahornen er stor (næsten en meter høj, hvilket er det maksimale, der kan kaldes et Bonsai) og over hundrede år gammel. Et mesterværk uden tvivl, designet af en inspirerende kunstner!

(#10) Bonsaimester Kimura

Kimura Bonsai

Sidst, men ikke mindst, Bonsai sensei Masahiko Kimura. Hans varierede samling af Bonsai er verdensberømt. Kimura startede som 15-årig og var i lære for at mestre Hamano i Omiya Bonsai-landsbyen. Besøg Masahiko Kimuras Bonsai-have for mere af hans fascinerende og til tider ukonventionelle arbejde!

Fortsæt med at udforske

Aqua Bonsai

Aqua Bonsai

Bonsai som gror i bare vand?

Aqua Bonsai
Sækkedyb

Sækkedyb

Miniature versionen af Sækkedyb

Sækkedyb
Top 10

Top 10

De bedste bonsai

Top 10