Min Bonsai
er døende!

Genoplivningsråd til Bonsai i nød

"Hjælp! Mit Bonsai er ved at dø!" Desværre får vi ofte råb om hjælp på vores fora. Så vi lavede en vejledning til at genoplive en døende Bonsai. Jeg vil tage dig igennem alle trinene for at redde din bonsai.

Genoplivningsråd til Bonsai i nød
Redde din bonsai

Dårlige nyheder...
Jeg hader at fortælle dig det, men træer dør generelt ikke af alderdom, så du har sandsynligvis rodet lidt. Og nu hvor du endelig fandt denne side, er du sandsynligvis for sent...

Men der er håb for dig endnu! Hvordan genopliver man et bonsaitræ?
Bonsai-pasning er ikke så svært. Vi vurderer dog, at mere end 75 % af nyindkøbte Bonsai dør inden for den første måned. Følg nedenstående trin for at pasning dit Bonsai med succes.

TRIN 1 - Identificer dit træ

Først og fremmest skal du vide, hvilken slags træ du har. Indendørs Bonsai har helt andre behov end udendørs Bonsai. Du skal tilpasse pasningn af din Bonsai til dens specifikke behov. Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags Bonsai du har, så brug Identificer min Bonsai-guide. Hvis du lige er startet, har du højst sandsynligt et enebær- eller ficustræ.

Enebær bonsai
En populær størrelse og form af Juniper bonsai.
Ficus Bonsai plant
En Ficus Retusa bonsai med en s-buet stamme.

TRIN 2 - Lær om den specifikke pasning til din Bonsai

Nu, hvor du har identificeret din Bonsai, kan du lære, hvordan du tager dig af den korrekt i vores Træsorter sektion. Hvis du tilfældigvis har et Ficus- eller Juniper-træ, skal du blot klikke på linket under det tilsvarende billede ovenfor. Når du først begynder at vande og gøde dit træ korrekt, og du har fundet den optimale placering til dit specifikke træ, er din Bonsai på vej til restitution og sund vækst.

TRIN 3 - Almindelige fejl i Bonsai-pasning

Nu hvor du har læst alt om din specifikke træsort og hvordan du pasningr den, bør du vide, hvad der gik galt:

Japansk ahorn (Acer palmatum)
En fantastisk ahorn Bonsai (Acer palmatum), se vores Bonsai-galleri for flere billeder.

TRIN 4 - Hvis du ikke tror, du har lavet nogen af ovenstående fejl

Hvis du har passet dit træ ordentligt i henhold til retningslinjerne for pasning, og det stadig er usundt og/eller døende, kan dit træ være inficeret med en slags skadedyr. Tjek bladene på dit træ for insekter og fjern forsigtigt træet fra skåln for at se, om der er insekter i rodmassen. Læs mere om skadedyr og sygdomme eller post et par billeder på vores Bonsai-forum for at få hjælp.

TRIN 5 - Redning af dit Bonsai

Der er ingen magisk kur til at hjælpe dit træ med at komme sig. Det eneste du kan gøre er at følge pasningvejledningen for netop dit træ. Forsøm ikke eller overvand ikke, og placer dit træ et passende sted. Forhåbentlig vil dit træ komme sig, og hvis du fortsætter med at passe dit træ, bør det leve et langt og sundt liv.

TRIN 6 - Langsigtet plan

At dyrke Bonsai er en fascinerende hobby, så det er virkelig en skam, når begyndere ikke formår at holde deres træer i live og bliver modløse. At tage sig af en Bonsai er ikke særlig svært. At vide, hvilke træsorter du har, og hvad dine Bonsai-behov er, er alt hvad der skal til. Fortsæt med at lære og forbedre dig!

Fortsæt med at udforske

Aqua Bonsai

Aqua Bonsai

Bonsai som gror i bare vand?

Aqua Bonsai
Sækkedyb

Sækkedyb

Miniature versionen af Sækkedyb

Sækkedyb
Top 10

Top 10

De bedste bonsai

Top 10