DIY: Shohin
Bonsai skov

Sådan kan en shohin bonsai skov laves

Det kan godt se ud som en umulig opgave, det at lave en bonsai skov i shohin størrelse. Træerne skal placeres i en flot komposition, skålen skal være lav, og samtidigt skal træernes toppe ikke være højere end ca. 21 cm. i højde, målt fra skålens kant, hvis kompositionen må kaldes Shohin.

De træer der bruges til at lave en Shohin skov, skal være udvalgt i en ung alder. Det er for at kunne træne dem i deres fælles skål helt fra begyndelsen. Hvis derimod ældre træer opsamles, for så at forsøge at plante dem i en lille skål i en gruppe sammen med andre, samtidigt med at ville skabe forestillingen om en skov, så er det nærmest umuligt.

Hvis der til gengæld plantes frøplanter eller stiklinger i en skål, så er opgaven meget nemmere. Kompositionen bør være simpel og vi har brug for træer i forskellige tykkelser og aldre. Hvis vi tilføjer forskellige højder og afstande, så vil følelsen af en skov være større.

De frøplanter, der er brugt i denne video er opsamlet i en skov, og de er mellem et og tre år gamle. De blev bragt hjem, trimmet i både grene og rødder, samt plantet i en lille skål. Grunden til at trimme rødderne ved opsamlingen er at fremme en sund vækst.

Disse unge frøplanter vil ældes i selve skålen og vokse samtidigt. Med tiden vil rødderne vokse imellem hinanden og blive til ét system af træer, ligesom i en rigtig skov. Synet af en simpel skov vil begynde at blive tydelig indenfor et to til tre års tidsrum. Videoen her bringer i gennem processen for at skabe en Shohin skov ud af navr træer, Acer campestre, skridt efter skridt.

Vi takker Morten Albek, som er intruktør på vores Shohin Bonsai kursus (bonsaiempire.com), for at skrive denne artikel. Han underviser også via sin hjemmeside shohin-europe.com.

Sådan skabes en gruppe træer

Disse er de mest basale skridt at gå efter, men sørg for at se videoen forneden, så du får mange flere detaljer med!

Shohin Bonsai forest creation
Det er her, hvor de unge 1-3 årige Acer campestre frøplanter, blev samlet op i en lokal skov.

Shohin Bonsai forest creation
Det værktøj som blev brugt; en skål og lidt tråd.

Shohin Bonsai forest creation
Frøplanterne forberedes til at kunne være i den lille skål, ved at beskære inogle af rødderne.

Shohin Bonsai forest creation
Vi forbereder bonsaiskålen.

Shohin Bonsai forest creation
Morten laver hovedsammensætningen her. Inden der tilføjes jord - skal der flyttes rundt på træerne, indtil den ønskede sammensætning opnåes. Normalt vil det at tilføje de større træer lidt væk fra midten fungere bedst. Derefter kan de mindre træer tilføjes omkring det område.

Some soil is added now
Der tilføjes nu lidt jord.

Next we cover the soil with moss, which looks great but also keeps the moist in.
Her dækkes jorden med moss, som udover at se godt ud, gør at jorden holder på fugten.

Shohin Bonsai forest creation
Så er vores Shohin Bonsai skov skabt.

Video


I denne video viser Morten Albek hvordan du kan lave en Shohin Bonsai skov ud af simple materialer.

Fortsæt med at udforske

Aqua Bonsai

Aqua Bonsai

Bonsai som gror i bare vand?

Aqua Bonsai
Sækkedyb

Sækkedyb

Miniature versionen af Sækkedyb

Sækkedyb
Top 10

Top 10

De bedste bonsai

Top 10